Alle ervaringsverhalen

Mädchen


Vrijwilliger

Dat vrijwilligerswerk kan uitgroeien tot een mooie vriendschap blijkt wel uit het verhaal van Mädchen. Wanneer ze op zoek gaat naar vrijwilligerswerk komt ze in contact met Jennifer die bij Zuidwester woont en werkt. De meiden lachen sindsdien wat af!

Mädchen zocht naast haar baan op een kinderopvang een zinvolle maar vooral ook leuke manier om haar resterende vrije tijd in te vullen. Via een website met aanbod van vrijwilligerswerk kwam ze in contact met een vrijwilligerscoördinator van Zuidwester. “Ik werd voorgesteld als maatje voor Jennifer. Zij had een vervelende tijd achter de rug en kon wel een vriendin gebruiken”, vertelt Mädchen. “De eerste keer dat we elkaar zagen dronken we samen een kopje thee, maar al snel zijn we van alles gaan ondernemen. Samen de kerstboom optuigen, een hapje eten, een dagje naar de Efteling."

Op de foto met Marco Borsato
Jennifer is maar wat blij met deze vriendschap. “Toen ik Mädchen voor het eerst ontmoette was ik best zenuwachtig, maar het klikte meteen. Nu ben ik ervan overtuigd dat ik geen betere vriendin had kunnen treffen! We zijn naar de bioscoop geweest waar we Marco Borsato tegenkwamen. Wij staan met hem op de foto natuurlijk! Allemaal leuke dingen, maar ook als het even minder gaat zijn we er voor elkaar."Als het aan Jennifer ligt voegen ze er snel een concertbezoek aan het lijstje toe. Ze is een enorme metalfan.

 

 

"Dat contract zegt ons niets, wij zijn gewoon vriendinnen"

Leuke dingen doen
Mädchen: "Het maakt mij niet uit waar we naar toe gaan, want met Jennifer is het altijd gezellig. In het begin zijn er wat formaliteiten als je als maatjes aan elkaar gekoppeld wordt, maar dat contract zegt ons helemaal niets. We zijn gewoon leeftijdgenoten die samen lol hebben en leuke dingen met elkaar doen. We go with the flow."