Over Zuidwester

Waardevol leven
én zinvol werk


Waarom Zuidwester?

Wat leuk dat je interesse hebt in werken bij Zuidwester. Ben jij ook zo benieuwd wie wij zijn en wat wij doen?

Ieder mens is gelijk en uniek

Zuidwester is er voor mensen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Wij ondersteunen hen in het hebben van regie op het eigen leven, op het gebied van wonen, dagbesteding, werk, individuele begeleiding en behandeling. Wij stimuleren de mogelijkheden van ieder mens. Bij ons is iedereen gelijk en is elk mens uniek.

Met hart en ziel

Iedere dag zetten onze 1.600 medewerkers en 500 vrijwilligers zich met hart en ziel in voor onze cliënten. Dit kunnen (jong)volwassenen, ouderen of zelfs een heel gezin zijn. Heel divers dus! Wij bieden deze ondersteuning op diverse locaties in Zuid-Holland (Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten, de Hoeksche Waard en Rotterdam), Zeeland en West-Brabant. Dit doen wij vanuit woningen van Zuidwester of bij cliënten thuis.

Waardevol leven en zinvol werk, dat wil jij toch ook?

 

 

Organisatiestructuur

De basis van onze organisatie zijn de zelfverantwoordelijke teams, zowel binnen het primaire proces als de ondersteunende diensten. Een team in het primaire proces is verantwoordelijk voor zowel het zorgaanbod (zorgplan) als de (organisatie van de) uitvoering daarvan. Het team wordt in de uitvoering van de werkzaamheden bijgestaan en ondersteund door de ondersteuningsdriehoek die bestaat uit een zorgmanager, een gedragsdeskundige en een teamcoach. Daarnaast wordt het team ondersteund door ouders/verwanten, het persoonlijk netwerk van cliënten, ondersteunende diensten en andere deskundigen van het Expertisecentrum. Uiteraard is er een samenwerking tussen wonen, dagbesteding en de nachtzorg.

Binnen de ondersteunende diensten is de zelfverantwoordelijkheid vormgegeven vanuit dezelfde basisgedachte; een team staat het dichtst bij de interne klant en krijgt daarom de vrijheid en verantwoordelijkheid om daar de dienstverlening zo goed mogelijk op af te stemmen. Teams worden ondersteund door een manager en een teamcoach en waar mogelijk ook een inhoudelijk deskundige (zoals een expert of strateeg).

Ondersteunende diensten

Zo goed mogelijke zorg verlenen aan onze cliënten. Dat is de taak van onze zorgmedewerkers. Om die taak zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat zij daar alle ruimte voor krijgen. Daarom heeft Zuidwester ondersteunende diensten: collega’s die ondersteunend en faciliterend zijn aan het zorgproces. Bijvoorbeeld op het gebied van IT, Huisvesting en Applicatiebeheer. Maar denk ook aan Zorgadvies, het Klant Contact Centrum, HR, Finance en Marketing & Communicatie. Deze laatste vier disciplines zijn met elkaar verbonden via accountteams. Elk accountteam is actief in één van onze vijf regio’s: Zeeland, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard/Rotterdam, Voorne-Putten en West-Brabant.

Kernwaarden

Kernwaarden zijn de waarden die het ons mogelijk maken om vorm en inhoud te geven aan onze missie en visie. In ons dagelijks werk en handelswijze staan de volgende kernwaarden centraal:

 

Gastvrij
Wij hebben oprecht oog en aandacht voor de ander en wij respecteren ieders persoonlijke wensen en belangen. Hartelijkheid en warmte zijn daarbij van toegevoegde waarde en vormen een belangrijk onderdeel van ons dagelijks handelen.
Eigenheid
Wij staan voor eigenheid, het echt en origineel zijn. Wij werken aan zelfbewustzijn en zelfkennis. Wij weten wie wij zijn en wat wij willen. Naast de inzet van opgedane kennis, volgen wij ook ons gevoel. Soms zijn wij daarbij eigenwijs en onderzoeken wij de ongebaande paden.
Samen
Wij leveren een bijdrage aan het gezamenlijk resultaat tussen de eigen kwaliteiten én die van de ander. Samen werken wij aan onze toekomst. Waar mogelijk zoeken wij daarbij de samenwerking met anderen, zowel binnen als buiten de organisatie.