Altijd alles willen uitproberen – daarom heeft Naomi van der Veer (26) al aan heel wat functies bij Zuidwester geproefd. Daarbij blijft ze voortdurend in zichzelf investeren: “Want je bent nooit te oud om te leren!” 

 

 

Bij toeval ging Naomi tijdens haar MMZ niveau-4 stage lopen bij Zuidwester. “Omdat de moeder van een vriendin hier werkte. Al vroeg ik me toen oprecht af: is de zorg wel wat voor mij? Het onderwijs sprak me ook erg aan. Toch ben ik het gaan proberen en… nooit meer weggegaan! Ik begon bij een best uitdagende groep aan de Schoolstraat in Hellevoetsluis, met ernstig meervoudig beperkte cliënten. Die groep fascineerde me. Bovendien ontdekte ik dat je veel voor de cliënten kunt betekenen.” 

 

Behoefte aan groei 

Naomi mocht invalkracht worden, werd na het behalen van haar diploma ondersteunend medewerker wonen en in 2015 medewerker wonen. “In die tijd werkte ik in Spijkenisse en had ik binnen Zuidwester een cursus gedaan om leerlingbegeleider te worden. Dat gaat deels online, via het Leerplein. Het is ontzettend waardevol om stagiaires te begeleiden: die houden je door hun vele vragen een spiegel voor. Maar zelf wilde ik ook meer, want ik was nog zo jong en had behoefte door te groeien. In eerste instantie dacht ik aan zorgmanager. Tot mij de vraag werd gesteld: waar word je nou echt blij van? Toen besloot ik om een hbo-opleiding Bedrijfskunde te gaan doen. Dat is heel breed, je kunt er alle kanten mee uit.” 

 

Deeltijd hbo-opleiding 

Al drie jaar combineert Naomi een deeltijdstudie met een baan. “Mijn huidige functie is projectmedewerker/ondersteuner op het gebied van de Wet zorg en dwang. Daarbij merk ik dat het ontzettend nuttig is dat ik affiniteit heb met de werkvloer. Ik weet hoe het reilt en zeilt – dat mag je in een kantoorfunctie nooit uit het oog verliezen! Daarom ga ik ook nog weleens langs bij mijn oude woning.” Over twee jaar heeft Naomi haar diploma op zak. En dan? “Ik blijf graag in de zorg werken én bij Zuidwester. Het is een fijne organisatie en je krijgt er alle kansen. Het is belangrijk jezelf af en toe af te vragen of je je werk nog leuk vindt en om kenbaar te maken dat je ambities hebt – dat kunnen ze niet ruiken!”